Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) tarafından 2. Doğa Sporları Festivali’ düzenlendi.

3 bin 400 rakımlı Cilo Sat Buzul Göllerinde düzenlenen festivale Türkiye’nin farklı kentlerinden bine yakın doğasever katıldı.

Yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla 3 gün sürecek olan festivalde yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti ve kano gibi etkinlikler düzenlenirken, buzul göllere giren bazı vatandaşlar yüzerek serinledi.

Yüksekova’da Reşko Doğa Sporları Kulübü üyesi Fikret Yaşar, ev sahipliğini yaptıkları festivaline katılımın yoğun olduğunu söyledi.

‘Cilo Dağlarının Doğal Güzelliği Korunmalı”

Çevre konulu organizasyonların doğaseverlerin ilgisini çekiyor diyen Yaşar,” Aslında toplumumuz çevre ve turizmin gelişmesinden yana. Turizm dünyada büyüyen değerler arasında. Özellikle Sat Göllerinin milli park olarak ilan edilmesi sosyal ve ekonomik anlamda fayda sağlayacaktır. Tabi her şeyden önce bölgede huzur ortamının sağlanması gerekiyor. Huzur ortamı sağlandığında belki de sosyal ve ekonomik anlamda gelişme olacaktır. Ancak o zaman bir takım yatırımlar yapılacaktır. Yatırımlar derken tabi yanlış anlaşılmasın. Biz buradaki doğal güzelliklerin ve çevresinin korunmasını istiyoruz. Yani fiziki bir yapılaşmadan kastım yok. Ama neticede milli park denilince akla bir takım yatırımlar geliyor. Belki sağlıklı alt yapı çalışmaları v.b gibi. Temennimiz en kısa sürede bunun gerçekleşmesi” diye konuştu.

‘Doğayla İç İçeyiz’

Festivale yöresel elbiseleriyle katılan Gurbet Rüstemoğlu ise, 3 gün sürecek olan festivale oğlumla Şırnak’tan geldik. Yöresel elbisemi herkes çok beğendi. Bölge çok güzel bir yer. Binlerce kişi festivale geldi. Burada çadırlarımızda konaklıyoruz. Tamamen doğayla iç içeyiz. Gün boyunca doğada yürüyüş yaptık. Kol kola halaylar çektik. Temennimiz etkinliğin her yıl yapılması” dedi.

‘Hakkari Dağlarını Tanımaya ve Tanıtmaya Geldik’

Yüksekova doğasına hayran kaldığını belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Eza, Diyarbakır’dan 70 kişilik bir ekiple geldik. Şahsen ilk defa bu bölgeye geldim. Gerçekten doğa harikası bir yer. Yıllarca bu güzel doğadan bizi neden mahrum bıraktılar. Kendi kendime hayıflanıyorum. Böylesi etkinliklerin her yıl geleneksel olarak yapılması gerekiyor. Hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Burada birden çok buzul gölü var. Gün boyu gezdik. Şelaleler var. Kar kütleleri var. Gölde kano yaptık. Bisiklet sürdük. Kol kola halaylar çektik. Farklı illerden gelenlerle kaynaştık. Kentin protokolü aramıza geldi. Kısacası hepimiz Cilo Sat Buzul Dağlarını tanıtmaya geldik. Geldiğimize de çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.

Etkinliğe Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ve bazı kurum amirleri,doğaseverler ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari Barosu'nda Yeni Dönem: Ergün Canan Başkan Adaylığını Duyurdu Hakkari Barosu'nda Yeni Dönem: Ergün Canan Başkan Adaylığını Duyurdu