İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın davasını kabul etti ve ilk duruşmayı 23 Aralık 2022 günü saat 09.30’a verdi.

Mahkeme, Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisinin ardından hızla yurtdışından dönmesine, çağrıldığı takdirde ifadeye gelebileceği avukatları aracılığıyla savcılığa iletilmesine, kaçma veya delil karartma şüphesi bulunmamasına ve isnat edilen suç itibariyle tutuklamaya yer olmamasına karşın; tutukluluk halinin devamına da hükmetti.

Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 94’üncü gününde Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 94’üncü gününde

Fincancı’nın 27 Ekim 2022’de tutuklanmasının ardından Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Kasım 2022’de yetkisizlik kararı vererek dosyayı İstanbul’a göndermişti.

AVUKATINDAN İYİ VE KÖTÜ HABER

Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüpoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kararı değerlendirdi. Mahkemenin yetkisizlik kararı vermemesini 'iyi haber' olarak n iteleyen Eyüpoğlu, tutukluluğunun devamına yönelik kararı ve duruşma için 23 aralık tarihinin verilmesini ise eleştirdi.