Van'da yıllar önce kadın futbol takımının toplum baskısına ve ekonomik zorluklara dayanamayarak kapandığını vurgulayan Tekin, kadın futbol takımlarına gerekli önemin verilmediğini söyledi, Tekin,  "Bizden 15-20 yıl önce Van’da kadıl futbol takımı vardi ama iki yıl sürdürebildiler. Destek bulamadıkları ve toplum tarafından da uygun görülmediği için kapatıldı. Eğer o gün Van Büyükşehir Belediyesi destekleseydi takım bugünlere kadar gelirdi.Bu durum Van kadın futbol takımlarına büyük bir gerileme yaşattı” dedi.

Tekin, takımı kurarken ailelerin ve toplumun baskısına maruz kaldıklarını belirterek, “Bazı kesimler kadınların futbol oynamasını onaylamadığı gibi  engelliyorlar. Takımın başarısı sayesinde ailelerin tutumunda olumlu bir değişim gözlemledik”  dedi ve devam etti.

Photo 6019397881275990276 Y 860X505

 “Van’da kız çoçuklarının futbola ilgisi oldukça fazla”

Kız çocuklarının potansiyelini gördükten sonra Van Gücü Kadın Futbol Takımı'nı kuran Mecit, başlarda 5 kişiyle başladıkları takımın şu an 80 kişilik bir kadın futbol takımı haline geldiğini belirtti. Tekin, “Çoçuğuma futbolu sevdirmek için belediye stadyumuna götürüyordum. Orada kız çocuklarının futbola olan ilgisi dikkatimi çekti. Burada bir potansiyel vardı ve bu potansiyeli çıkarmak gerektiğini düşündüm" cümlelerini kullandı.

“Van’da kadın futbol takımlarının kurulmasına öncülük ettik”

Van Gücü Kadın Futbol Takımını kurduktan sonra diğer anteronörlerinde etkilenip takım kurduklarının altını çizen Tekin, “Bizden sonra Van’da birkaç tane kadın futbol takımı kuruldu. Ön ayak olduğumuz için mutluyuz. Kadın futbol takımları olarak en büyük sıkıntımız ekonomik sıkıntılar. İs adamlarından, yerel yönetimlerden destek bekliyoruz” sözlerine ekledi.

“Futbol işi masraflı bir iştir”

Takımı kurarken hiç maddi destek almadığını belirten Mecit, giydikleri eşofmanları, ayakkabıları ve koordinasyon düzeneklerini kendi karşıladığını ifade etti. Daha önce öğrencisi olan bir futbolcunun hediye ettiği tişörtlerle takımın eksikliklerini tamamladıklarını söyleyen Mecit, “ Bir futbol takımını ayakta tutan maddı desteklerdir. Başka bir ile maça gittiğimizde kıyafetinden tutunda yeme içme, otel masraflarını karşılayamıyoruz. Kızlarımızın bazı ihtiyaçları oluyor. Onlar bir işi başardıklarını ve bu işten para kazanamanın sevincini yaşamak iştiyorlar. Genç futbolcularımıza sahip çıkın” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

ÖZEL HABER - Yasemin DİKİCİ