Sakarya Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren makarna fabrikasındaki siloların yanındaki bölümde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulans ve itfaiye ile AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri sevk edildi.

30 KİŞİ YARALANDI

Tülay Hatimoğulları Narin Güran’ın Mezarı Başında: ‘Sistemin ve İktidarın Kendisidir’ Tülay Hatimoğulları Narin Güran’ın Mezarı Başında: ‘Sistemin ve İktidarın Kendisidir’

Patlama anında ve ardından çıkan yangına müdahale sırasında yaralananların sayısı 30’a çıktı. Yaralılar sağlık ekiplerince Hendek ve Akyazı ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldı.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK YARALANDI 

Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, yaralılardan birinin 12 yaşındaki çocuk olduğunu belirterek, "Babasıyla iş yerine geldiği için, babasıyla orada bulunduğu için yaralı olduğunu tespit ettik. Genel durumu iyi. Şu anki bilgiler bu şekilde. İstanbul'a giden hastamız büyük ihtimalle operasyona alınacak çünkü durumu kritik" ifadelerini kullandı.

BİR CENAZE BULUNDU 

Öte yandan alevleri kontrol altına alan itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor. Ekipler soğutma çalışması sırasında bir kişinin cansız bedenine ulaştı. Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazenin kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Kaynak: MA