Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti’ye yaklaşan yerel seçimler için çağrı yaparak "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" diye seslenmesi muhalefet kanadında yoğun bir siyasi hareketliliğe yol açtı. Muhalefetin birlik içinde olması gerektiğini söyleyen kurmaylar, “Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz” yorumunu yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için muhalefet partilerinin tekrar işbirliği yapabileceğini vurgulamıştı. Seçimlerde ittifak sinyali veren Kılıçdaroğlu, “Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre umarım Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Birlik olmaktır. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır” demişti.

Ağbaba: 'Hükümet Emeklileri Şezlong ve Şemsiye ile Aldatıyor, Gerçek Sorunları Göz Ardı Ediliyor' Ağbaba: 'Hükümet Emeklileri Şezlong ve Şemsiye ile Aldatıyor, Gerçek Sorunları Göz Ardı Ediliyor'

RELATED VİDEO
Pause
Unmute
Remaining Time -1:24
Fullscreen
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına ilişkin konuşan CHP kurmayları, Cumhur İttifakı içinde tartışmalar yaşanırken muhalefetin birlikte olmasının önemine dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’nin son dönemdeki politikalarına karşı eleştirileri olduğunu söyleyen kurmaylar, “Cumhur İttifakı’ndaki gelişmeler dikkat çekici. AKP’nin kendi içinde sorunlar olduğu, tasfiyeler yaşandığı haberleri çıkıyor. Sayın Bahçeli’nin de İsveç’in NATO üyeliği, emekli maaşları gibi konularda farklı düşündüğü söyleniyor. Bu nedenle AKP ve MHP arasında bütünlüklü bir seçim ittifakı olacak mı sorusu gündemde” dedi.


Bahçeli’nin ittifak için İYİ Parti’ye çağrı yapmasını değerlendiren CHP kurmayları, “Belki Bahçeli de İYİ Parti’ye yaptığı çağrıyla bir çıkış arıyor” dedi. Buna karşı muhalefetin birlik içinde olması gerektiğini söyleyen kurmaylar, “Geçmişte olduğu gibi bir ittifak çalışması yaparak iyi sonuç alabiliriz” yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Partiler, 2024 yerel seçimlerine ilişkin çalışmalara yönelik art arda açıklama yaparken, siyasetin ana gündem maddesi ittifak yapılıp yapılmayacağı ve sürpriz temaslar olup olmayacağı yönünde.

Son olarak sürpriz bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısında bulundu.

Cnn Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında konuşulan gündemle ilgili Sayın @handefrt hanımefendiye, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin iletmiş oldukları mesaj aşağıdadır. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz. pic.twitter.com/W6PhIzF6ve

— İsmail ÖZDEMİR ???????? (@ismailozdemirrr) August 10, 2023
MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden, Bahçeli’nin CNN Türk programına gönderdiği mesajı paylaştı.

Bahçeli’nin 1 Ağustos 2019’da sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladığını ve geçmişte MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Özdemir, Bahçeli’nin, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” şeklinde yeni bir çağrı ilettiğini kaydetti.

Söz konusu ifadelere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın'dan ilk yanıt gelmişti. Akalın, "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" demişti.