Adalet Bakanlığı’ndan Narin Güran Cinayetinde Kritik Açıklamalar Adalet Bakanlığı’ndan Narin Güran Cinayetinde Kritik Açıklamalar

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex Mehmet Zeki İrmez, İstanbul Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ın hayatını kaybettiği saldırı sonrası tutuklanan Yunus Emre Geçti'ye adliyeye götürüldüğü sırada çöp poşeti giydirilmesi ve işkenceye maruz bırakılmasına dair İnsan Hakları İnceleme Komisyonu (İHİK) başvuruda bulundu.

Başvuruda Geçti’ye yapılan işkence dikkat çekilerek, “Acı verecek bir biçimde ters kelepçe uygulandığı, çıplak halde, çöp torbası giydirilmiş bir şekilde, ‘Hayvan Durum İzleme’ aracıyla adliyeye sevk edildiği kamuoyuna açıkça yansımış ve yansıtılmıştır. İşkence bir insanlık suçudur ve hiçbir gerekçe bu suçu meşrulaştırmamaktadır. Şüpheli Yunus Emre G.’ye yönelik işkence, intikamcı duygularla seyirlik gösteriye dönüştürülmüş, yetkisi dışında hareket eden kolluk mensupları kamuoyuna bir mesaj verme gayretine girişmiştir” denildi.

‘ACİLEN GÜNDEME ALINMALI’

Başvuruda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın işkenceyi meşrulaştıran ve soruşturma açılmadığına dair sanal medya paylaşımına işaret edilerek, “İçişleri Bakanı’nın bu tavrı işkencecileri cesaretlendirmek, cezasızlık politikasını yüceltmek ve uygulamak dışında bir işlevi bulunmamaktadır. İHİK’in konuyu acilen gündemine alması, işkenceye müdahil olan ve göz yuman görevliler hakkında rapor hazırlamasını ve gerekli adımları atmasını arz ederim” ifadelerine yer verildi.