Resmi Gazete'de yer alan duyuruya göre, bilişim teknolojileri alanında çeşitli uzmanlık dallarında sözleşmeli personel alınacak. Adaylar, başvurularını yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi'nden Yeni İstihdam Fırsatı: 70 Otobüs Şoförü Alınacak Büyükşehir Belediyesi'nden Yeni İstihdam Fırsatı: 70 Otobüs Şoförü Alınacak

Başvuru Süreci ve Şartlar

Bilişim personeli alımı için başvurular 23 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 27 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Başvurular yalnızca online olarak, e-Devlet sistemi aracılığıyla kabul edilecek.

Başvuruların kabul edilmesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi çerçevesinde genel şartlar geçerli olacak. Bu şartlar arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Sağlık açısından görevini yapmasına engel bir durumu olmamak,
  • Güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması,
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak

gibi temel kriterler yer alıyor.

Değerlendirme Kriterleri

Başvuru sahiplerinin değerlendirilmesinde, 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSSP3) elde edilen puanın %70’i ile Yabancı Dil Sınavı (YDS) veya dengi bir sınavdan alınan puanın %30'u dikkate alınacak. KPSS puanı olmayan adaylar için puan 70 olarak kabul edilecek, yabancı dil belgesi olmayanların ise yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilecek.

Bu hesaplamalar sonucunda en yüksek puana sahip adaylar, pozisyonun 10 katı kadar aday arasından seçilerek 04-08 Kasım 2024 tarihlerinde yapılacak sözlü/uygulamalı sınava çağrılacak. Başarı sıralamasına göre toplamda 6 bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgilere ve sınav kılavuzuna, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr ve personel.meb.gov.tr adreslerinden ulaşılabilecek.

MEB personel alımı başvuru kılavuzu için TIKLA

Kaynak: NTV