Hakkari Gençlik Merkezi bünyesinde bir atölyede fotoğrafçılık yapan 30 yaşındaki Metin Akmaz kentin kadim tarihini ve geleneğini fotoğraflarla tanıtıyor.

Hakkari yöresinde eskide yaşamın bir parçası olan araç gereçleri toplayan Akmaz bu ürünleri srgileyerek görünür kılıyor. Birçok organizasyonda yer aldığını belirten Akmaz, Hakkari kültür, gelenek ve görenekleri yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiriyor.

Geçitli Patlamasının Failleri 14 Yıldır Bulunamadı Geçitli Patlamasının Failleri 14 Yıldır Bulunamadı

Hakkari Gençlik Merkezi bünyesinde kurduğu serginin büyük bir ilgi ile izlendiğini belirten Akmaz, ‘’ Aynı zamanda üç üniversitede öğrenciyim. On beş yıldır Hakkari merkez ve ilçeleri gezerek kültürel fotoğrafları ve el sanat ürünlerini topluyorum. Gönüllü fotoğraf eğitmenliği yapıyorum. Şuanda asırlık kültürümüzü gençlere aktararak gençlerimizi kültürümüz hakkında bilgilendirmeye çalışıyorum. Hakkari’nin kültürünü, zenginliğini anlatabilmek için fotoğraflar çekiyorum ve onları sergiliyorum. Hakkari çok eski bir yerleşim yeridir. Bizde bu tarihi değerleri, gelenek ve görenekleri resimleyerek gençlerin kültürlerini tanıtmasına yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

İnsanların eski gelenek ve göreneklere büyük özlem duyduğunu anlatan Akmaz, "Eskiden para, telefon, lüks araba, elektronik eşyalar yoktu ama insanları gülümseyen yüzler, eski oyunlar, eski dengbejler, çamurlu lastik ayakkabı ve eski elbise içinde mutlu çocuklar vardı. Evde elektrik, internet kesintisi olursa hayat durmuş gibi isyan çıkarırız. Halbuki o eskiden yanan gaz lambasının okulda öğretmenlerimizin bize verdiği ödevleri kısık ışığın altında sohbetleri dinleyerek mutluluğunu düşünemiyoruz. Eski anılarımızı geri getirmek için çabalamıyoruz. Akşamları 15, 20 kişilik bir aile tek bir odada çocuklarına gaz lambasının kısık ışığında masal (çirok) dengbej parçaları söylerken mutlu ediyordu bizler şimdi tüm zamanını telefon, okey, televizyonla vakit geçiren çocuklar alıyor. gaz lambasının ışığında sizleri mutlu edecek bireyleri unutmayınız. Hakkari Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a ,Gençlik ve Spor Müdürümüz Emin Yıldırım’a, Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Kültürümüzün yaşatılması için çalışmalarım devam edecek.’’