Bugünkü duruşmada, mahkeme tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşmanın 21 Şubat 2025'te görüleceği bildirildi.

Davanın görüldüğü Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, toplam 30 sanığın yargılanması devam etti. Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da benzer şekilde SEGBİS ile duruşmaya iştirak etti.

Tahliye Kararı

Duruşmaya, Şenyaşar ailesinin avukatları katıldı. Olayda eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle duruşmada yer almadı. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savcı, tutuklu sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Savunmaların ardından mahkeme, dört tutuklu sanığın tahliyesine ve bu sanıklar hakkında ev hapsi uygulanmasına karar verdi.

Özgür Özel’den Erdoğan’a Çağrı: 'İsrail ile Ticareti Durdurun! Özgür Özel’den Erdoğan’a Çağrı: 'İsrail ile Ticareti Durdurun!

Olayın Geçmişi

Saldırı, 14 Haziran 2018 tarihinde Şenyaşar ailesinin işyerinde, seçim çalışmaları sırasında başladı ve hastaneye uzandı. Bu olayda 66 yaşındaki Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları 25 yaşındaki Adil ve 45 yaşındaki Celal Şenyaşar hayatını kaybetti. Olayda toplam sekiz kişi yaralanmıştı.

Olay sonrasında hem saldırının gerçekleştiği yer hem de hastanede yaşananlarla ilgili iki ayrı soruşturma başlatılmış, daha sonra dosyalar birleştirilmişti.

Davanın bir sonraki duruşması 21 Şubat 2025'te yapılacak.

Kaynak: ANKA