2 kat, 3 kat, 4 kat ve 5 kat maaş seviyelerinde kamu personeli alımının detayları ve başvuru süreçleri şu şekildedir:

Memur Alımı Başvuru Genel Şartları

Başvuru yapacak adayların öncelikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve askerlikle ilişiğinin bulunmaması şarttır. Bu ilan kapsamında KPSS şartı aranmamakta, ancak KPSS puanı bulunmayan adaylar için değerlendirmede 70 puan baz alınacaktır.

Kontenjan, Maaş ve Nitelikler

Adalet Bakanlığı'nın sunduğu bu alımda, maaş seviyeleri görevlerin niteliğine göre değişiklik göstermektedir:

  • 5 kat maaş (205.000 TL): 2 Kıdemli Yazılım Mimarı, Kıdemli Yazılım-DevOps Mimarı, Kıdemli Mobil Yazılım Geliştirme Uzmanı.
  • 4 kat maaş (164.000 TL): 6 Kıdemli Web Önyüz Geliştirme Uzmanı, Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı, Kıdemli PostgreSQL Veri Tabanı Uzmanı.
  • 4 kat maaş (164.000 TL): 1 Kıdemli DevOps ve Sistem Mühendisi, Web Önyüz Geliştirme Uzmanı.
  • 3 kat maaş (123.000 TL): 3 Java Yazılım Geliştirme Uzmanı, DevOps Uzmanı, Bilgi Güvenliği Uzmanı.
  • 3 kat maaş (123.000 TL): 4 Ağ ve Güvenlik Uzmanı, Sistem Uzmanı (Windows ve Linux), Java Yazılım Geliştirme Uzmanı.
  • 2 kat maaş (82.000 TL): 5 Yapay Zekâ Geliştirme Uzmanı, Büyük Veri ve İş Zekâsı Uzmanı, Elektrik-Mekanik Altyapı Uzmanı.
  • 2 kat maaş (82.000 TL): 3 Ağ Uzmanı, Ağ ve Güvenlik Uzmanı.

1 kat maaş ortalama olarak 41.000 TL olarak belirlenmiş olup, bu alımlarda 2 kat ila 5 kat arasında değişen maaşlar ödenecektir.

Başvuru İçin Gerekli Nitelikler

Adayların başvuruda bulunabilmesi için ilgili mühendislik bölümlerinden veya fen-edebiyat, eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji alanlarında eğitim veren bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olan adaylar da başvuru yapabilecektir.

Başvuru Süreci

Başvurular 17 Eylül 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden, Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım sistemi aracılığıyla yapılabilecektir.

Detaylı başvuru kılavuzuna ulaşmak ve başvuru işlemlerini başlatmak için belirtilen tarihlerde online başvuru yapmanız gerekmektedir.

Acil Tıp Teknisyeni, Mühendis ve Harita Teknikeri Kadroları İçin Personel Alımları Başladı Acil Tıp Teknisyeni, Mühendis ve Harita Teknikeri Kadroları İçin Personel Alımları Başladı

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı kılavuzu için TIKLA