Doğulu 18 il temsilcisinin katılımıyla Esenyurt’ta kurulan 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu, bir otelde düzenlediği sabah programda basın mensupları ve dernek temsilcileriyle buluştu.

Gazeteci Ahmet Altan: Ben Uzaktan Hakkariliyim Gazeteci Ahmet Altan: Ben Uzaktan Hakkariliyim

Doğu ve Güneydoğu bölgesi olarak İstanbul’da 4 milyon 200 bin seçmenleri olduğu halde TBMM’de kendilerini temsil eden 15 milletvekili olduğunu vurgulayan platform yöneticileri, yeni dönemde temsiliyet anlamında gerekli çalışma ve girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Platformun Doğu ve Güneydoğu bölgesi olarak öncelikle yatırım ve istihdam anlamındaki çalışmalarıyla öne çıkması gerektiğini savunan bazı gazeteciler, özellikle siyasete vurgu yapılmasını eleştirilirken, platform yöneticileri birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, “Hedefi olmayan hiç bir yapı başarılı olamaz. Platform olarak ülkenin barışına, kardeşliğine katkı sağlayacağız” dedi.

Programa İstanbul İstanbul Hakkari İli ve İlçeleri Gönüllüleri Derneği Başkanı Selim Mavi ve yönetim kuruluda katıldı.

Programın ardından Esenyurt meydanında Dernekler Birliği ve Esenyurt Belediyesi'nin de katkılarıyla tüm illerin ve Hakkari stantının açılışını gerçekleştirildi.