Maraş’ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi Maraş’ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Muğla İkizköy’deki YK Enerji'nin kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmaları kapsamındaki ağaç katliamı devam ederken YK Enerji'de çalışan 535 işçi ise üç aydır maaşlarını alamıyor. İşçiler, maaşlarını alabilmek için 2 Ağustos'ta iş bıraktı.

Milas Önder'deki habere göre Kemerköy Termik Santrali'nin revizyonunda çalıştıklarını belirten işçiler mayıstan beri ücretlerini alamadıklarını, bu nedenle de haziranda işi durduklarını söyledi.

İşçiler, "1 aydır burada bekliyoruz. Maaşlarımız halen ödenmedi. Bizim normalde iş akdimiz Şubat 2023’te başladı, 31 Ağustos’ta sona erecekti ama maaşlarımız ödenmediği için bugün santral kapısına gelip girişleri kapattık. Daha sonra temsilcilerimiz, YK Enerji Genel Müdürü Serhat Dinç ile görüştü. Dinç’in ‘yarın (4 Ağustos) için Garanti Koza’dan evrakları istediklerini, mutabakat olur olmaz maaşlarının ödeneceğini’ söylediğini belirtmesi üzerine kapıdan çekildik. Sabah yine buradayız. Bizi oyalayıp oylamadıklarını anlayacağız" dediler.

YK ENERJİ'NİN İLAN OYUNU TUTMADI

YK Enerji'nin iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah, Takvim, Posta, Milliyet, Hürriyet, Türkiye gibi gazetelere çalışanları adına ilan vermişti. İlanda kullanılan ifadeler, işçilerin ifadeleri olarak gösterilmişti. YK Enerji'nin verdiği ilan işçiler ile köylülerin arasını açma çabası olarak yorumlanmıştı. Öte yandan işçileri şirkete destek, köylülere ise karşı olduğu algısı yaratılmaya çalışılmıştı.