Tur Otobüsü Kazasında Can Pazarı: 6 Ölü, 25 Yaralı Tur Otobüsü Kazasında Can Pazarı: 6 Ölü, 25 Yaralı

Hakkındaki AİHM kararlarına rağmen Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığıyla ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, Erdoğan'ın adaylığına karşı Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi sunacağını söyleyerek, “Erdoğan kral mı ki yasalar onu bağlamıyor?” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'3ın adaylığıyla ilgili sessiz kalmalarını, "Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok" diyerek açıklamıştı.

RELATED VİDEO
'ADAYLIĞI YASAYA AYKIRI VE GAYRI MEŞRU'

Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

“Erdoğan hem diploması olmadığı için hem de olsa bile üçüncü kez cumhurbaşkanı olamayacağından, adaylığı yasaya aykırı ve gayrı meşrudur. Yüksek Seçim Kurulunun Erdoğan'ın adaylığını kabul etmesi bu gerçeği değiştirmez. Sadece, Yüksek Seçim Kurulu bir suça daha ortak olur.”

'BEN KRALINI TANIMAM'

“Erdoğan'ın yasa dışı ve gayrı meşru bir aday olarak seçime girmesi sağlanabilir ama pirupak bir aday olarak asla. Erdoğan'ın adaylığına karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi sunacağım. Erdoğan kral mı ki yasalar onu bağlamıyor? Kusura bakmayın, ben kralını tanımam.”


KEMAL KILIÇDAROĞLU, 'İTİRAZ EDECEĞİN HİÇBİR YER YOK' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığına sessiz kalmalarına dair şu açıklamayı yapmıştı.

"Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim 3'ü doğru 1'i yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok."

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşe yazısında, 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin İsmail Küçükkaya'ya gönderdiği, "adam kazandı" mesajını hatırlatarak, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yaptığı, Muharrem İnce’nin 'adam kazandı' cümlesinden bin kat daha vahim bir cümledir" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, “itiraz etsek ne değişecek ki!” tavrının, "öğrenilmiş çaresizlik" olduğunu savundu.