Esnaf ziyaretlerinde krize neden olan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Ankara'da merkez göreve çekildi. Atik, Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları

Vali Atik, 18 Ekim 2020'de koronovirüsü denetimleri sırasında kendisini tanımayarak işine devam eden döner ustasına sinirlenerek, eldiven takmadığı gerekçesiyle işletmeyi kapattırarak kamuoyu gündemine gelmişti. Atik tepkiler üzerine özür dilemiş ve işletmenin hizmet vermeye devam edeceğini duyurmuştu.

Bu gelişmeye ilişkin Denizli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü imzasıyla yayımlanan açıklama ise imla hataları nedeniyle üç kez yenilenmişti. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur" demişti.

RELATED VİDEO

AKP İL BAŞKANI İLE ESNAF ZİYARETİ

Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in 8 Ağustos'ta AKP İl Başkanı Yücel Güngör'le birlikte esnaf ziyareti yapması da kentte tartışma yarattı. CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum "Bir şehrin valisi, bir siyasi partinin il başkanı ile sanki o siyasi partinin bir neferi gibi çalışma yapamaz. Ekonomi politikalarından bunalan, kuru ekmeğe muhtaç edilen halkın içine çıkmaya yüzü olmayan iktidar partisi, yüz olarak sizi ve makamınızı kullanmıştır" demişti.
İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci de "Valimizi, saha çalışmalarında bizlerin yanında da görmek isteriz. Bizler de Denizlimizin sorunlarını dinlemeye davet ediyoruz" çağrısında bulunmuştu.