Malatya ve çevre iller aynı gün içinde defalarca sallandı. Gün içinde 4.2 büyüklüğünde deprem yaşanan Malatya'da, son olarak saat 20.48'de Yeşilyurt merkezli 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Saat 20.48'de meydana gelen depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2, derinliğini 5.0 km olarak açıkladı.

RELATED VİDEO
Pause
Mute
Remaining Time -1:21
Fullscreen
#DEPREM
IKIZCE-YESILYURT (MALATYA) https://t.co/j01hlxDh1h
10.08.2023, 20:47:59 TSİ
Büyüklük: 5.2
Derinlik: 5.0 km#Kandilli

— Kandilli Rasathanesi (@Kandilli_info) August 10, 2023
Diyarbakır, Urfa, Antep ve birçok kentte hissedilen depremle ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi ancak vatandaşlar sokaklara döküldü.

Gazeteci Ahmet Altan: Ben Uzaktan Hakkariliyim Gazeteci Ahmet Altan: Ben Uzaktan Hakkariliyim


BAKAN KOCA: OLUMSUZ BİLDİRİM YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremin ardından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:


"Depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

MALATYA VALİSİ: METRUK BİNA YIKILDI, BİR ÇOCUĞUN AYAĞI KIRILDI

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında yaşanan depreme dair şöyle konuştu: “Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki bir metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen bir çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor."

BAKAN YERLİKAYA: 22 KİŞİ HAFİF YARALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya depremiyle ilgili son verileri paylaştı:

"Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

İlk belirlemelere göre ,1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır."

#Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

İlk belirlemelere göre
???? 1 metruk bina yıkılmış ve
???? 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır.

An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve… pic.twitter.com/DDGAgrBf8G

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 10, 2023
Malatya'da halen 35 bin ağır hasarlı bina bulunuyor.