14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuran iki isim, YSK tarafından kabul edildiği açıklandı.

YSK'dan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde uygulanacak Seçim Takvimi'ne göre, 19 Mart 2023 Pazar günü başlayıp 23 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar siyasi partilerce Yüksek Seçim Kuruluna yapılan başvuruların incelendiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili hiçbir engelin olmadığını savunmuştu. Millet İttifakı ve diğer partilerden gelen itirazları korkuya bağlayan Erdoğan, yeniden adaylığı için "Hukuka da Anayasa'ya da uygun. Bu tartışmaları gereksiz buluyorum. Bunlar, sandıktan ümidini kesenlerin başvurduğu suyu bulandırma çabalarıdır. Birçok anayasacı da bunlarla ilgili açıklamaları zaten yaptı. Milletimiz bizi inşallah tekrar aday da yapacak, Cumhurbaşkanı da seçecek." demişti.

RELATED VİDEO
KEMAL KILIÇDAROĞLU, 'İTİRAZ EDECEĞİN HİÇBİR YER YOK' DEMİŞTİ

Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığına sessiz kalmalarına dair şu açıklamayı yapmıştı:

"Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim 3'ü doğru 1'i yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok."