Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı

Hakkari'deki yerel medyada Şahin ve Naze Kaya çiftinin Down Sendromu ve Otizmli çocukları Malik Kaya’nın engelli maaşının kesilmesi ile ilgili haberden sonra Valilikten açıklama yapıldı.

Hakkari Valiliğinden haberdeki iddialar üzerine yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"26.12.2022 tarihinde Hakkari ilinde faaliyet gösteren bazı basın yayın organları tarafından yayımlanan "Çocuğunun Engelli Maaşı Kesilen Anne Destek Bekliyor" başlıklı haberde Şahin ve Nazi Kaya'nın Down Sendromlu ve Otizmli çocukları Malik Kaya'nın engelli maaşı, babasının malulen emekli olması nedeniyle kesildiği iddia edilerek 2 gözlü evde yaşam mücadelesi veren 7 kişilik aile durumun düzeltilmesi için destek bekliyor haberi ile ilgili olarak; basın yayın organlarında iddia edildiği gibi ailenin tek gelirinin baba Şahin Kaya'nın 1.408.92-TL Emekli maaşı olmayıp, bahsi geçen aile, Hakkari Valiliği Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden anne Nazi Kaya oğlu Ayetullah Malik Kaya adına 3336,03-TL Evde Bakim Aylığı. Il Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Türkiye Aile Destek Programi kapsamında 1.650,00-TL toplamda 4.986,03-TL aylik almaktadır. Baba Şahin Kaya SSK Emeklisi olup aylık 1.408,92-TL alması nedeniyle Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi tarafından Engelli Yakini Aylığı kesilmiştir. Konu Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından takip edilmekte olup, vatandaşımızın talepleri karşılanmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."