Hakkarililer taklit altına yöneliyor. Altın fiyatlarının yükselmesiyle beraber imitasyon bileziklere gün geçtikçe talep artıyor. Bu durumdan oldukça memnun olan takıcılar, kuyumcuda satılan 11 bin TL'lik bir bileziğin imitasyon fiyatının 1000 ile 1500 TL arasında değiştiğini söylüyor. Talebin ise gün geçtikçe artacağı öngörülüyor.

Yaz ayları ile birlikte düğün sezonunun başlamasının yanında son zamanlarda altın fiyatlarındaki artış, imitasyon ürünlere olan ilgiyi daha da artırdı. Kuyumcuda değeri yaklaşık 200-300 bin lira olan takılar, imitasyon olarak 10-15 bin TL’ye vatandaşlara sunuluyor. İmitasyon altınları satan satıcıların yaşanan yoğunluktan dolayı yüzü gülerken, vatandaşlar ise uygun fiyata en güzel takıları takmanın keyfini çıkarıyor. Renk, ağırlık ve görüntü itibari ile gerçek altına benzeyen imitasyon takılar vatandaşın zor anına yetişiyor.

Yaklaşık 30 yıldır Hakkari’de süs eşyası üzerine Sosyete Center sahibi Hidayet Tatlı, İmitasyon takı işine 20 yıldır girdiğini söyledi.

Vatandaşın artık gerçek altın alma durumunun kalmadığını ifade eden Tatlı şunları kaydetti.

‘’ Gerçek setler 350 bin 400 bin arasında zengini takıyor fakat fakiri takamıyor. Bu defa ne oluyor insanlar arasından rekabet artıyor. Vatandaş geliyor mecbur imitasyon takı alıyor. Hakkari’de düğünler çok fazla her hafta en az 20 düğün oluyor. Düğünler Hakkari’de takısız olmuyor. Kadınlar yerli kıyafet giydiği için mecbur takı takmak zorunda kalıyor. Normal bir bilezik gerçek maliyeti 80 bin civarında ama mecbur geliyor bizde bin liraya satın alıyor. Vatandaş bize çok rağbet ediyor. Düğün sezonunda işlerimiz çok güzel. Umarım ki alın fiyatları normal olur insanımız imitasyon yerine gerçek altın alıp yatırım yapar kendileri için.’’

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı

4.jpg

HAKKARİ İL SESİ GAZATESİ