Siz hiç işçi çalıştırıp iki-üç ay maaşını ödemeyen devletin her türlü ilgisine mazhar devletten alacağını peşin alan, devletten aldığı sınırsız ihaleler ve teşviklerle büyüyen ve dev bir holdinge dönüşen sonunda da AKP iktidarının her türlü kolaylığı ile bölgemizdeki çok ucuza özelleştirilen Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’ni alan Türkerler firması gibi bir firma gördünüz mü? Firma içinde onlarca inşaat enerji vb. şirketler grubu olarak faaliyet gösteriyor.

Lakin bünyesinde bulunduğu Vangölü VEDAŞ şirketinin Taşeron firma araçlığı ile çalıştırdığı 100’ü aşkın güvenlik ve temizlik işçisinin maaşlarını üç aydır her nedense ödemiyor-ödeyemiyor.
Bilmem belki de bünyesinde çalıştırdığı enerji, inşaat ve hastane çalışanlarına da ödemelerinde aksaklık vardır.
Tabii şirketler zor durumda kalabilir, ödeme güçlüğü çekebilir.

Lakin kendi bünyesinde çalıştırdığı işçi ve memurların parasını öderken taşeron firmanın çalıştırdığı işçilere maaşlarının iki-üç ay ödenmemesi garip değil mi?

Mayıs/2024 ayından bu yana maaşları ödenmeyen taşeron firma elemanları işten çıkarılma korkusuyla ne haklarını savunabiliyorlar ne de sıkıntılarını giderecek bir muhatap bulabiliyorlar.
Çünkü bunlar sendikasız.
Devlet buna nasıl izin veriyor merak ediyorum.

Bu hayat pahalılığında hemen her gün etiketlerin değiştiği alım gücünün günden güne eridiği bir ortamda emekçilerin maaşlarının ödenmemesini firma sahiplerinin vicdanlarını rahatsız etmiyor mu?

Üstelik Türkerler Holding tarafından 2013 yılında o zamanki dolar kuru 100 milyon dolar gibi sudan ucuz düşük bir bedelle adeta kendi yandaşına on yıllarca çalıştırıp kayıp kaçağın yüzde 65’nin de devlet tarafından firmaya ödendiği ballı kaymaklı bir özelleştirilmeye rağmen yukarıda bahsettiğim günden bu yana istisnasız hemen her gün Van-Bitlis-Muş ve Hakkâri kentlerinde bakım ve onarım adı altında elektrik kesintileri yaşanmaktadır.

Enerji Bakanlığı tarafından sürekli denetlenmesine rağmen dört kentte de her gün yaşanan elektrik kesintilerinin soruşturulmaması da ayrı bir merak konusu.

Evet Vedaş hem hizmet üretemiyor, hem de işçi maaşlarını ödemiyor.
Bunu denetleyen Enerji Bakanlığının haberi yok mu?